EWAN ? proszek kakaowy, serwatka, mleko w proszku

Bywa tak, że niektórzy wybrani ludzie spożywają mleko w proszku jako uzupełnienie swojej zaplanowanej diety mając na względzie to, że w składzie swoim posiada ono dość sporo białka i różnych innych wartości odżywczych. Przede wszystkim chodzi tu o białko powodujące zwiększenie masy mięśniowej jak również tłuszczowej. Często zaopatrują się w niego osoby ćwiczący w ośrodkach sportowych by w niedługim tempie nabrać masy i później utworzyć z niej powtarzając odpowiednie kombinacje ćwiczeniowe na imponujące muskuły.

Mleko nie ma praktycznie działań nieporządanych, niektórzy nieprawidłowo oskarżają go o powodowanie zgagi i tym podobnych dolegliwości. Nic bardziej mylnego. W mleku znajdują się elementy i białka łatwe do strawienia i dobrze przyswajane przez nasz układ. Proponuje nam ono również dużo witamin, których regularne dostarczanie zapobiega wielu nieciekawym dolegliwościom natury choćby metabolicznej.

Jest jednak sporo korzystniejsza cenowo dlatego producenci branży czekoladowej ochoczo dosypują ją jako wypełniacz w procesach wytwarzania swoich wyrobów. Nie da ona równoznacznych z mlekiem rezultatów jakościowych lecz znakomicie nadaje się do produkcji towarów kierowanych do dyskontów spożywczych a szczególnie do przygotowywania suplementów paszowych dla zwierząt.
Własności odżywcze stale jednak pozostają takie same. Robiąc szczegółowe testy laboratoryjne w rezultacie zobaczymy w tabeli realnie te same parametry co w mleku w postaci płynnej rzecz jasna omijając punkt pokazujący zawartość wody. Mleko w proszku najczęściej stosuje się do wytwarzania przetworów cukierniczych jak również paszowych.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Dodaj komentarz